11111111111111

Претражи овај блог

среда, 20. април 2016.

Уређење манастирског конака у Манастирици

Упоредо са реновирањем и уређењем цркве Свете Тројице у манастиру Манастирица код Кладова, ових дана почели су радови на обнови старог и изградњи новог дела конака, који због дотрајалости одавно није у употреби. Предвиђено је да део старог конака буде срушен и на том месту уз новоуређену гостопримницу буду подигнуте све неопходне пратеће просторије.

Завршетак радова планиран је до краја ове године, а предстојеће активности обухватиле би и стручне радове на дренажи терена око манастира, нову фасаду на цркви, постављање иконостаса, израда Хростовог Гроба, крстова на храму и полијелеја, као и пробијање стазе до локације старог манастира и обезбеђивање његових темеља.

Великим залагањем оца Богдана Томића, пароха кладовског, прикупљена су потребна материјална средства, а велики део посла обављају приватни предузетници из Кладова и мештани околних села бесплатно, несебично уграђујући свој труд у обнављање ове светиње. Сви који желе да помогну обнову ове светиње могу се јавити оцу Богдану на телефон 066/8822831.

Извор: Епархиај тимочка




Нема коментара:

Постави коментар