11111111111111

Претражи овај блог

субота, 23. април 2016.

Архијерејска Литургија у манастиру Жичи

На празник Лазареве суботе, 23. априла 2016. године, Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин служио је свету архијерејску Литургију у Дому Спасовом у манастиру Жичи уз саслужење архимандрита Дамјана (Цветковића), архимандрита Јакова (Лазовића), архијерејског намесника жичког протојереја Миломира Радића, протојереја Ивана Радовановића, пароха жичких протонамесника Драгана Глигића и јереја Ратка Хрваћанина, протођакона Александра Грујовића, сестринства манастира Жиче и мноштва верног народа.

После прочитаног јеванђелског зачала, епископ Јустин је поучио своју паству. Указао је на значај празника Васкрсења праведног и четверодневног Лазара које представља увод у Васкрсење Христово, али показује и нама, Његовим следбеницима, начин нашег васкрсења у последњи дан. Истовремно, Владика је укрепио верне да ток поста заврше и да у радости прославе Свету Пасху.

Након свете Литургије у манастирској трпезарији уприличена је трпеза љубави. Епископ је учинио велику радост верном народу Жиче и Ковача пошто је посетио храм Васкрсења Лазаревог у Жичи који у изградњи. Ту га је дочекало свештенсво овог храма и верни народ. Епископ је преломио славски колач и благословио славско жито, а потом као пастир који брине о своме стаду, поучио верни народ о значају градње овог храма, благословио наставак градње и указао на смернице на том путу. Сви су приступили трпези љубави коју су спремили свештенство и верни народ.

Извор: Епархија жичка




Нема коментара:

Постави коментар