11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 18. април 2016.

Молитвена сабрања у Епархији крушевачкој

Посета саветника Премијера. Братски састанак свештенства архијерејског намесништва темнићког. Архијерејске Литургије у Великој Дренови и Крушевцу.

У суботу, 16. априла 2016. године, саветник председника Владе Републике Србије г. Владимир Божовић посетио је Епископа крушевачког г. Давида и том приликом обишао светиње у Епархији крушевачког почев од Саборног храма Светог Ђорђа у Крушевцу, Епархијски двор, цркву Светог Јована на Багдали, Лазарицу и манастир Љубостињу.

У суботу, 16. априла 2016. године, у храму Преображења Господњег у Бачини, Епископ крушевачки г. Давид са свештенством темнићког намесништва служио је Божанску Литургију Светог Јована Златоустог. Пре свете Литургије свештенике темнићког намесништва исповедао је протојереј-ставрофор Драгиша Јовановић.

Верни народ села Бачине је дочекао свога Епископа са великом радошћу, која се продужила и после Литургије трпезом љубави, током које је епископ Давид рљазоварао са свештенством темнићког намесништва.

Епископ крушевачки г. Давид служио је Литургију пређеосвећених Дарова у храму Вазнесења Господњег у Великој Дренови и ове као и прошле године, са почетком у 15 часова, у петак четврте недеље  поста  (Друго бденије).

Епископу Давиду саслуживали су парох великодреновски Мирослав Михајловић и протођакон Андрија Јелић, а за певницом су појали свештеници Марјан Вујовић, намесник трстенички, Марко Чуљић, и Данијел Стефановић. После служења Деветог часа и Изобразитељне службе, на Литургији су се причестили верници. После Литургије за  све присутне припремљена је трпеза љубави, а  после трпезе  по благослови Епископа одслужена је Јутарња служба са акатистом Богородици.

У среду пете недеље свете Четрдесетнице, Епископ крушевачки г. Давид служио је Литургију пређеосвећених Дарова у Покровској цркви на Расини уз саслуживање старешине ове цркве протојереја Мирослава Пешића. Након свете Литургије служено је Прво бденије.

Извор: Епархија крушевачка




Нема коментара:

Постави коментар