11111111111111

Претражи овај блог

среда, 20. април 2016.

Вести из Далмације

Архијерејска Литургија у Шибенику. Посета српског амбасадора.

У пету недељу поста, 17. априла 2016. године, која је посвећена и сјећању на Преподобну Марију Египћанку, Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Фотије служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Спаса у Шибенику, уз саслужење протојереја Милорада Ђурђевића и протођакона Дајана Трифуновића.

По завршетку свете Литургије, епископ Фотије је поучио сабрани народ о значају поста, молитве и других врлина које треба да красе живот сваког човјека, са освртом на примјер и живот преподобне Марије Египћанке.
У уторак, 19. априла 2016. године, гђа Мира Николић, амбасадор Републике Србије у Загребу, у пратњи саветника г. Давора Тркуље, посетила је Епархију далматинску у Шибенику где их је примио Епископ далматински г. Фотије.

Разговарано је о ситуацији у Епархији далматинској и проблемима српске заједнице и Срба повратника. Епископ Фотије је захвалио на високој посети и нагласио да матична држава Србија, преко своје Амбасаде у Загребу, треба да буде укључена у сва питања која се тичу Српске Православне Цркве и српске заједнице у Далмацији да би својим ауторитетом помогла у њиховом решавању на опште добро.

Извор: Епархија далматинска

Нема коментара:

Постави коментар