11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 21. април 2016.

Сабрања свештенства у Епархији нишкој

Братско сабрање свештенства архијереских намесништава пиротског, димитровградског и белопаланачког у Белој Паланци. Братски састанак свештенства архијерејског намесништава топличког и косаничког у Прокупљу.

У петак, 16.априла 2016.године, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије, заменик Епископа нишког, служио је свету Литургију пређеосвећених Дарова у храму Вазнесења Господњег у Белој Паланци. Саслуживало је свештенство архијерејских намесништава пиротског, димитровградског и белопаланаког. По светој Литургији одржан је братски састанак свештенства ова три намесништва.

У среду, 20. априла 2016. године, на празник Преподобног Георгија Митиленског, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије, заменик Епископа нишког, служио је свету Литургију пређеосвећених Дарова у храму Светог великомученика Прокопија у Прокупљу. Саслуживало је свештенство архијерејских намесништава топличког и косаничког, као и многобројни верни народ који се окупио око трпезе Господње.

По светој Служби, епископ Теодосије је поздравио све верне сабране и поучио их о смислу поста, начину живљења хришћана и борби са искушењима. Након свете Литургије одржан је братски састанак свештенства архијерејсих намесништава топличког и косаничког под председавањем епископа Теодосија.

Извор: Епархија нишка




Нема коментара:

Постави коментар