11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 25. април 2016.

Пастирско-духовни савјетодавни центар у Брчком отворен 24. апр. 2016 на празник Цвети

У недељу, 24. априла 2016. године, на празник Цвијети, Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Хризостом посјетио је Брчко и том приликом освештао и свечано отворио просторије Пастирско-духовног савјетодавног центра при Црквеној општини Брчко.


У пригодној бесједи владика Хризостом је рекао: -Часни оци, драга браћо свештеници, браћо и сестре, најприје нека је срећан и благословен данашњи празник Уласка Господа нашег Исуса Христа у свети град Јерусалим. Данас је велики празник и велика радост, јер данас Господ долази као Цар Израиљев, дочекан од мноштва народа којима је Он донио спасење и они Га препознаше, а прије свега безазлена дјеца јерусалимска. Данас нас је на овај празник обрадовала вијест да се овдје, у Брчком, отвара Пастирско-духовни центар који ће послужити управо ономе дијелу спасења савјетовањем, разговорима, упутствима и свему ономе што ће помагати људима да превазиђу многе кризе које су присутне у нашем друштву и нашем народу у овоме граду.

-Мени је велико задовољство да смо за кратко вријеме успјели у намјери да се отвори овакав центар и желим да честитам оцу Александру Рељићу на великом залагању и труду да се дође до једног практичног остварења наше идеје и наших замисли, да се у граду Брчком, али не само у граду Брчком већ и другим градовима, отвори један Пастирско-духовни центар савјетодавни центар који ће бити на услузи младим људима, али и свима онима који имају потребу да се посавјетују, да се разговоре и отворе своје душе. Послије свете тајне исповјести која је сигурно незамјенљива у ономе што ми вршимо дјелом Божјим у свијету, овај ће центар овдје управо послужити једном разговору и упућивању, духовном помагању нашим вјерницима који имају проблема, али и сваком човјеку који буде желио да дође у овај центар да разговара. Пастирско значи да је усмјерен духовном пастирствовању, а духовни центар значи за све духовне проблеме које има наше друштво, Црква и вјерни народ. Овдје ће уз помоћ Божју свештеници читавог архијерејског намјесништва брчанског и њихови сарадници, љекари, психолози, социјални радници, својим савјетовањем и разговорима свима који се им обрате, да им помогну и уз благослов Божји да добију оно што је потребно, прије свега превазилажење криза, јер је ово друштво а нарочито млади оптерећено многим проблемима и кризама, као што су разне зависности и све друге пошасти савременог друштва. Овај центар треба томе да послужи и ми смо га данас благословили као почетак добре намјере, молећи се Господу да Он буде тај који ће прије свега помагати свима који се буду обраћали за помоћ. Исто тако је важно да се ми пастири Божији трошимо и дајемо у том дјелу, а Господ је тај који ће помоћи и довршити наше дјело на успјех и спасење свих. Центар ће радити сваким радним даном у периоду од 10 до 17 часова, и нека би овај духовни центар благословом Божијим, био душекористан и на спасење свих који га буду посјећивали, поручио је владика Хризостом.

Извор: Епархија зворничко-тузланска




Нема коментара:

Постави коментар