среда, 30. март 2016.

Патријарх: Бојим се да је за Грачаницу прекасно...

Патријарх Иринеј изјавио је да нема ништа против да се премијер Србије Александар Вучић заузме за манастир Ваљевска Грачаница и да је, уколико има моћи да спречи њено потапање, сагласан са тим, али да се боји да је касно да се било шта промени.

Премијер има његово допуштење, али мале су наде за спас Грачанице: Патријарх Иринеј

- Немам ништа против да се премијер заузме за Ваљевску Грачаницу. Уколико има моћи да спречи њено потапање, са тим сам сагласан. Мој утисак јесте да је ово питање требало да буде размотрено много раније. Бојим се да је сада прекасно да се било шта ту промени - рекао је патријарх за београдске медије.
Патријарх је навео и да је реч о деликатном питању које је рођено пре много година. Каже и да са премијером није договарао заједничку акцију за спас Грачанице.

Вучић је пре два дана, приликом обиласка једне ваљевске школе, рекао да му треба само дозвола патријарха да се заузме за цркву Ваљевска Грачаница.

- Све сам спреман да променим и спреман сам да то зауставим, не морате да вичете, само ми треба зелено светло од патријарха Иринеја - рекао је Вучић, наводећи да није истина да је небрига државе довела до потапања Грачанице, већ да је то деценијски проблем. 

Нема коментара:

Постави коментар