11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 29. март 2016.

"Руској и сиријској армији сви треба да честитају"

 Француски посланик Тијери Маријани, шеф посланичке групе Народног десног покрета партије републиканаца, недавно је посетио Сирију, а како је истакао, највећи утисци из те земље су му сусрет са Башаром ал Асадом и његова захвалност Русији за помоћ коју је пружила његовој земљи.


- Боравак у Сирији донео ми је три важна утиска, један је сусрет са студентима Универзитета у Дамаску, други ускршња служба коју је служио патријарх, а трец́и састанак с Асадом који је, у поређењу с нашим последњим сусретом у новембру, потпуно други председник - рекао је Маријани за Спутњик. 

Говорец́и о првом утиску, Маријани је истакао да су студенти с којима је разговарао два сата рекли да све што желе јесте да наставе студије и да се осец́ају потпуно изоловано.



- Због чега поново не отворите лицеј у Алепу? - питали су студенти француског политичара.

Други важан утисак била је, према његовим речима, ускршња служба коју је служио патријарх.

- Део своје проповеди он је изговорио на француском језику. Рекао је: "Овде смо јер празнујемо Ускрс. Да није председника Сирије Башара Асада и председника Русије Владимира Путина, нас овде не би било" - навео је Маријани.

Током састанка који је имао с Асадом, а трајао је сат и 15 минута, сиријски председник је нагласио да се ситуација у његовој земљи мења захваљујуц́и интервенцији Русије.

- У крајњој мери, Руси усаглашавају с нама своја дејства и успевамо да постигнемо резултате. Истовремено, западна коалиција одбија то да ради и резултат је био у складу с тим - рекао је Асад.

Маријани истиче да је сиријски председник током састанка "најмање десет пута" рекао: "Захваљујуц́и нападима руске армије, захваљујуц́и Русима".

Француски политичар прича о томе да, када човек посети пијацу у Дамаску, може да види да су најпопуларнији артикли с фотографијама Асада и Путина.

- Сиријци потпуно схватају да се ситуација променила захваљујуц́и Русима, као и Белорусима. Треба споменути Белорусију која је испоручила извесну количину ефикасних борбених средстава - истакао је Маријани.

Према његовим речима, и Запад разуме оно што се дешава у Сирији, али се то ретко може чути "испред микрофона".

- Режим Асада, наравно, није идеалан. Али ја мислим да сви они којима је драгоцено културно наслеђе човечанства данас треба да честитају сиријској армији и руској армији због ослобођења Палмире. Због тога што је то место заједничког људског памц́ења које су разарали варвари, а данас је то место поново под заштитом и ускоро ц́е поново бити доступно за посетиоце. Мислим да је ово радостан дан за све оне којима је драг својеврсни симбол наше цивилизације - истакао је Маријани. 


Извор: Вести онлине

Нема коментара:

Постави коментар