11111111111111

ПРЕТРАЖИ ОВАЈ БЛОГ


среда, 30. децембар 2015.

Грчка: објављен је бојкот политичарима који су гласали за легализацију «истополних савеза»


По угледу на Пирејског митрополита Серафима бојкот политичарима који су гласали за легализацију содомије, објавили су Фиотидски митрополит Николај и Сиатски Павле, преноси Agion.Oros.ru.

Фиотидски митрополит Николај је оштро говорио о политичарима који су гласали за скандалозни закон:
«Зашто се нису изјаснили пре избора да народ зна за кога гласа? Како могу да гласам за посланике који су гласали за одбацивање Јеванђеља? Нека неки политичари отворено кажу да се придржавају антихришћанских ставова, и нека не прибегавају Цркви кад су им потребни гласови бирача.»

Митрополит Николај је истакао да би више волео да посланици који су гласали за закон прекину све контакте с Црквом. Владика је такође апеловао да се гласа само за верујуће политичаре.

* * * 


Митрополит Сисанија и Сиатисте Павле је изјавио да објављује бојкот свима онима који су гласали за легализацију истополних савеза.

«Осећам се као имигрант у сопственој земљи, не зато што су нас на то приморали страни повериоци, већ зато што смо сами отровали Грчку изгласавши прљаве законе у парламенту,» - рекао је владика.

* * * 


«Хришћани су издржали векове прогона. Ни сад се неће уплашити,» - рекао је Солунски митрополит Антим обраћајући се верницима:

«Данас с високих трибина од посланика које смо изабрали чујемо индиректно антицрквене изјаве. Усвајају се и закони, на пример, најновији, чији назив нећу ни да изговарам у храму, који вређа људско достојанство и институцију брака.

Чак и ако нас остане мало никад неће изгубити смисао оно чему нас учи Јеванђеље.
С поштовањем се односимо према сваком човеку, али ћемо се супротставити ономе што се говори против наше вере.

Без обзира на то шта да уследи и какви нови закони да буду усвојени – не бојте се. Наш одговор је молитва, говорење о истини, јеванђељска реч, Сам Христос.

Хоће да укину јутарње молитве у школама, да промене наставу веронауке. Али не бојте се.
Ми, хришћани, имамо снаге да опстанемо. Нећемо се уплашити ни сад. Осујетићемо све њихове планове.»

Са руског Марина Тодић
Извор: Православие.ру

Нема коментара:

Постави коментар