11111111111111

Претражи овај блог

среда, 26. август 2015.

Двери: Нисмо организатори скупа против миграната

Српски покрет "Двери" тврди да није један од организатора забрањеног протестног скупа против миграната. Наводе да нису имале у плану да организују било какве скупове на којима би се демонстрирала мржња ма према коме, па самим тим ни према мигрантима.

Поводом МУП-ове забране скупа које су за 31. август најавиле поједине организације, а међу којима су поменуте и "Двери" Бошко Обрадовић из тог покрета је у писаној изјави медијима навео да нису имали у плану никакву организацију скупа таквог типа, преноси Танјуг.

"А и да смо намеравали, МУП-у Србије је добро познато да за 16 година постојања Двери, није било никаквих инцидената на скуповима у нашој организацији", рекао је Обрадовић.

"Јасно смо у јавности изнели наш став да саосећамо са патњама и страдањем миграната, јер смо и сами као народ прошли кроз прогонство и даље осећамо последице злочина над Србима у ратовима 90-тих", додао је Обрадовић.

Он је поновио став "Двери" да је "решење за мигрантску кризу зауставити даљи улазак миграната у Србију, а онима који су ушли у Србију помоћи да се што пре превезу до границе са земљама ЕУ, које су и њихова крајња дестинација".

Министарство унутрашњих послова Србије забраниће скупове које су за 31. август против миграната најавиле организације попут "Двери", "Наших" и "Образа", рекао је министар Небојша Стефановић.


Извор: РТС 

Нема коментара:

Постави коментар