11111111111111

Претражи овај блог

среда, 26. август 2015.

Образ и Наши позивају на протест против миграната у Србији

Београд – Организације „Србски Образ“ и „СНП Наши“ позивају све забринуте грађане на „Протест против плана ЕУ о насељавању 400.000 миграната у Србији“, који ће се одржати у понедељак 31. августа, са почетком у 18 часова, на Тргу Републике у Београду, стоји у новом саопштењу СНП Наши.

Након безобзирне НАТО агресије на земље попут Авганистана, Ирака, Сирије… дошло је до масовних миграција становништва из ратом захваћених подручја. Уместо да понесу макар део одговорности за зло које су нанеле и прихвате исељенике чије су градове и села бомбардовале и разориле, земље Европске уније уводе рестриктивне мере, граде зидове на граници са Србијом и покушавају да сав терет пребаце на нашу земљу, каже се у саопштењу.

„Скорашње изјаве званичника ЕУ, али и представника власти у Србији, недвосмислено указују на намеру Запада да у Србији трајно насели 400.000 миграната са Блиског и Средњег истока. На то указује и најновија тврдња да нелегални имигранти не могу бити враћени из земаља ЕУ у Македонију и Грчку јер су оне „несигурне“, али могу у Србију, јер ће у нашој земљи бити изграђени прихватни центри!?“ – постављају питање организатори протеста.

Овакав развој догађаја био би у сваком смислу трагичан по српски народ и државу, који се већ даве у нагомиланим проблемима беле куге, сиромаштва, исламског екстремизма и тероризма. Ми Срби саосећамо са страдањем и патњом сваког народа, али ово питање мораће да решавају земље чланице ЕУ и НАТО које су довеле до ове хуманитарне катастрофе, поручује се у саопштењу.

Образ и Наши решење виде у хитној забрани насељавања мигранта у Србији.

Две организације захтевају подизање заштитних зидова око најкритичнијих места и организовање возова и аутобуса који би мигранте превозили до границе са Хрватском, која је чланица ЕУ и надалеко позната по свом хуманизму, закључује се у саопштењу које је завршено слоганом „Мигранте у Хрватску!“.

Иницијатива младих против скупа

„Овај сраман скуп заказан је за 31. август од 18 часова на Тргу Републике, што сматрамо за велики пропуст државних органа. Протест против избеглица из ратом захваћених подручја је више него сраман чин, али уједно је и очекиван од оваквих организација, које коче Србију у њеном путу ка ЕУ. Пропагирање мржње према азилантима може довести до ескалације сукоба на простору читавог региона. Иницијатива младих тражи хитну забрану овог скупа и забрану организовања сличних“.

Извор: ВасељенскаТВ

Нема коментара:

Постави коментар