11111111111111

Претражи овај блог

среда, 23. мај 2012.

Veliki masonski skup u Beogradu

  Masoni iz 20 zemalja, njih 250, a među njima moćni političari i biznismeni, okupiće se u petak i subotu u Beogradu.


Konferenciju Ujedinjenih velikih loža Evrope organizuje Velika nacionalna loža Srbije, čiji veliki majstor Dragoslav Petrović za Press objašnjava da je povod dolaska evropskih slobodnih zidara u Beograd stogodišnjica formiranja masonskog Vrhovnog saveta Srbije.


Ujedinjenu veliku ložu Evrope osnovala je upravo naša loža sa dve francuske, zbog čega ne treba da čudi dolazak najvažnijih masona u Beograd. Evropska loža je osnovana 2010. godine i od tada su se priključivale i druge lože sa ovog kontinenta. Na skup će doći gosti iz Italije, Španije, Rumunije, Bugarske, Mađarske, ali i iz Meksika i mnogih drugih zemalja, najavljuje Pavlović, koji je zajedno sa četvoro tzv. velikih oficira predstavnik Srbije u Ujedinjenoj velikoj loži Evrope.

Pavlović nije želeo da otkrije ko su masoni koji dolaze u Srbiju, ali je rekao da među njima ima bogatih i moćnih ljudi, i dodao da želi da istakne da skup nema bilo kakve veze sa političkom situacijom u Srbiji:

Mi smo ovaj datum odredili još pre godinu dana. Na kongresu se neće pričati o političkim stvarima. Ovakvi skupovi se održavaju dva puta godišnje, a teme su vezane za unutrašnja pitanja organizacije, od prijema novih članova do finansija, kontrole rada loža u Evropi i slično.



U Beograd osim velikih majstora dolaze i po četiri velika oficira iz svake lože, ali prvog dana skupa će se održati sastanak samo najvažnijih masona.

U prvom delu će se sastati između 30 i 50 ljudi, dok će drugog dana na večernjoj proslavi učestvovati još oko 200 gostiju. Tu su planirana i neka bratimljenja, otkriva Pavlović.

On objašnjava i da u Srbiji ima oko 2.500 masona. Prema masonskim pravilima, imena „braće" se ne otkrivaju. Zanimljivo je da su srpski masoni veoma podeljeni, iako pravila nalažu da u jednoj zemlji bude jedna masonska vlast, pa tako, prema rečima Pavlovića, u Srbiji postoji čak šest velikih loža.
Na sajtu Velike nacionalne lože Srbije stoji i spisak poznatih masona, među kojima su najzvučnija imena: Aleksandar Karađorđević, Dositej Obradović, Đorđe Vajfert, Živojin Mišić, Ivo Andrić, Jovan Dučić, Knez Mihailo Obrenović, Milan Grol, Sima Milutinović Sarajlija, Stevan Mokranjac, Stevan Sremac, Vuk Stefanović Karadžić.
 

autor: ZM izvor: Press/Novi magazin

2 коментара:

  1. Анониман23. мај 2012. 14:38

    oni su za mene sekta i nista drugo oni veruju u letece tanjire i vanzemaljce da ce da ih izbave kada dodje smak sveta :)

    ОдговориИзбриши
  2. Masoni i lucifer

    http://dodjiividi.blogspot.com/2012/05/masoni-i-lucifer.html#more

    Може још много тога да се нађе на ''нету'' о масонима.

    ОдговориИзбриши