11111111111111

Претражи овај блог

среда, 9. мај 2012.

Вијести из Црквене општине Бијело Поље

Црква Светог Николаја Охридског и Жичког у Његњеву код Бијелог Поља, прва у Црној Гори која је посвећена овом Апостолу савременог доба, прославила је у четвртак, 3. маја своју храмовну славу.

Вијести из Црквене општине Бијело Поље

Литургију у храму Светог Николаја Жичког служили су архијерејски намјесник бјелопољски протојереј-ставрофор Мираш Богавац, старјешина храма на Његњеву и протојереј Дарко Пејић, а у присуству великог броја вјерника, нарочито дјеце и омладине, који су приступили Светој тајни причешћа. Свечана народна Литија опходила је храмовно здање и пререзан је славски колач. Заједничарење је настављено уз трпезу љубави, а током цијелог дана су се не само Његњевци, већ и мјештани читаве бјелопољске општине сабирали у храму Светог Николаја Охридског и Жичког, поклањајући се и цјеливајући икону овог нашег великог Светитеља и Божијег угодника.

Вијести из Црквене општине Бијело Поље

Братство православне омладине “Светог краља Милутина“, које дјелује у бјелопољској Црквеној општини, организовало је истог дана у медицинском центру у Бијелом Пољу акцију добровољног давања крви. Акцији се одазвало 18 чланова братства, који су на овај лијеп и надасве хуман начин, исказали бригу Цркве за свој народ.

Вијести из Црквене општине Бијело Поље

У четвртак 3. маја, на празник Светог Николаја Охридског и Жичког у послијеподневним часовима освештани су темељи породичне куће Драгана Фуштића у мјесту Бабајићи, чију изградњу ће помоћи СПЦО Бијело Поље и Црквени одбори Павиног Поља и Томашева. Ова десеточлана породица је раније остала без крова над главом, када им је стара породична кућа изгорела у пожару. Након тога подигли су привремени објекат од петнаестак квадрата површине, који не задовољава ни основне услове за живот.

Вијести из Црквене општине Бијело Поље

Свештеници протојереј-ставрофор Мираш Богавац, протојереј Дарко Пејић и јереј Зоран Бубања су, након освећења темеља и постављања камена темељца будућег дома Фуштића, обавили и чин крштења ове многочлане породице. СПЦО Бијело Поље је, уз помоћ Братства православне омладине „Светог краља Милутина“ раније уручила помоћ у храни и намирницама и обезбиједила грађевински материјал за радове до подизања прве плоче. Захваљујући свим досадашњим добротворима и дародавцима, у Православној црквеној општини Бијело Поље изражавају наду да ће се и други добри људи укључити у ову хуманитарну акцију, која ће, ако буде разумијевања и могућности, постати пракса у овој Црквеној општини.

Иначе, ово је друга кућа коју бјелопољска Црквена општина гради својим болесним и сиромашним житељима.

Вијести из Црквене општине Бијело Поље 
 
Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Нема коментара:

Постави коментар