11111111111111

Претражи овај блог

петак, 23. јун 2017.

Освештан живопис руског храма у Минхену

Руска православна црквена општина у Минхену прославила је 15. јуна 2017. године, у наставку редовног заседања Светог Архијерејског Сабора Руске Православне Заграничне Цркве, своје заштитнике Свете руске новомученике и исповеднике. Овим поводом освећен је и живопис Саборног храма.

Евхаристијским сабрањем началствовао је Његово Блаженство Митрополит кијевски и све Украјине г. Онуфирије, уз саслужење Високопреосвећеног Митрополита њујоркшког г. Илариона, предстојатеља и првојерарха Заграничне Руске Православне Цркве, и свих њених Саборских чланова. У име Српске Православне Цркве, а на позив домаћина, у литургијском слављу учествовао је Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј, новоименовани администратор Епархије франкфуртске и све Немачке.

Богослужењу су присуствовали многобројни верници из Минхена и других парохија широм Немачке. Надлежни руски Архиепископ Немачке г. Марко је, у поздравном слову, протумачио фрескопис са осликаним Божјим светитељима новомученицима као Небеску Литургију и Небеску Цркву. Блажењејши Митрополит кијевски г. Онуфрије је поучио верни народ о значају живописа и истакао свештеномученике и новомученике Руске Цркве новијег доба као самолитвенике у савременом свету.

Након литургијског славља, управа Руске православне црквене општине у Минхену, са благословом Високопреосвећеног Архиепископа г. Марка, а под руководством трудољубивог протојереја Николаја Артемофа, уприличила је свечану трпезу љубави у великом дворишту храма.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Нема коментара:

Постави коментар