11111111111111

Претражи овај блог

петак, 23. јун 2017.

Рукоположење у храму Свете Петке у Виноградима

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 18. јуна  2017. године свету архијерејску Литургију  у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради.

Саслуживали су протојереји-ставрофори др Зоран Крстић, мр Рајко Стефановић и Радован Чанчаревић, протојереј Драган Брашанац, протонамесник Срђан Ковачевић, протођакон Иван Гашић и ђакон  Милутин Гашевић.

У духовној поуци након прочитаног Јеванђеља владика Јован је истакао: - Сва пуноћа живота у Христу садржана је у животима Апостола и њиховом учењу. Дивити се Апостолима значи дивити се сили Божјој којом потмогнути они и јесу припремили себе за такво изобиље благодати кроз њих пројављено. По сопственим моћима и одлучношћу срца Апостоле подржавајмао као образац врлине.

Рукоположење теолога Бојана Стојадиновића из Азање у први чин свештенства, ђаконски чин, Владика је назвао радошћу целе Цркве Христове, јер Црква добија служитеља олтара Божјега. Том приликом Владика је нагласио будућем ђакону да се труди како би сачувао благодат. - Величина човека је у служењу другима, а онда долазе и сви други дарови које нам Господ дарује, подсетио је Владика.

Извор: Епархија шумадијска




Нема коментара:

Постави коментар