11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 5. јун 2017.

На Духовски Понедељак владика Кирило служио Свету Службу у манастиру Ждребаоник

Његово преосвештенство епископ диоклијски г. Кирило, викар митрополита Амфилохија, служио је Свету архијерејску Литургију другог дана празника Силаска Светог Духа на Апостоле у манастиру Жребаоник.

Саслуживали су му даниловградски свештеници Жељко Ћалић и Предраг Катанић, а монахиње ове свештене породице одговарале су на разним језицима.

Причестили су се бројни вјерници, а на крају Литургије бесједио преосвећени Владика.

Епископ Кирило се у бесједи дотакао многих тема говорећи о празнику Педесетнице, о Светом Арсенију чије су мошти похрањене у овом манастиру, али и на бројне духовне теме које се налазе у центру интересовања савремених Хришћана.

– Господ Исус Христос се оваплотио као човјек, и то је јак аргумент да не постоји живот ван наше планете. Да постоје ванземаљци, како приказују разни холивудски аутори, Господ би, из љубави, узео и њихово обличје – он жели да се спасе сва Његова творевина, рекао је епископ Кирило.

Преосвећени Кирило дотакао се и односа науке и религије, посебно у нашој Цркви недавно реактуелизованог питања теорије о постанку врста, односно Дарвинизма.

– Ништа у свијету није настало случајем, већ промислом и чудом Божијим. О томе сведочи и чувени светитељ архиепископ Лука кримски, који је је био итекако упућен у природне науке, пошто је и сам био љекар, истакао је владика Кирило.

После поучног слова владике Кирила заједничарење је настављено у пријатном амбијенту под манастирским тријемом, гдје су се сви присутни окријепили и тјелесно, љубављу високопреподбне игуманије Јустине.

Павле Божовић














Извор: Митрополија црногорско-приморска

Нема коментара:

Постави коментар