11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 2. мај 2017.

Владика Јован освештао темеље цркве у Стојнику

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован освештао је 29. априла 2017. године темеље храма посвећеног Рођењу Светог пророка, претече и крститеља Јована у Стојнику.

Саслуживали су архијерејски намесници младеновачки протојереј-ставрофор Жељко Ивковић и опленачки протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић, јереј Марко Стевановић, протођакон Иван Гашић и ђакон Небојша Поповић.

У надахнутој беседи Владика је истакао: -Човек је својом боголиком душом позван да узраста, а узрастање је могуће једино када човек своје биће гради на једином чврстом темељу, на истини која је само једна, на Христу! Владика је верном народу упутио охрабрујуће речи којима је подсетио на вишевековну мудрост да храм изграђује све оне који храм граде, као и да су Срби најимперсивније грађевине подигли учинили у најтежим временима. -Градити цркву значи уграђивати себе у њу, свако према својим могућностима, молитвом или прилогом, поручио је епископ Јован и посаветовао присутне да се око своје Цркве окупљају и да у Цркви активно богослужбено живе.

Након богослужења ученици Основне школе Вук Караџић из Стојника извели су пригодан музички програм, а потом је заједничарење настављено на трпези љубави.

Извор: Епархија шумадијска




Нема коментара:

Постави коментар