11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 4. април 2017.

Сабрање свештенства Епархије осечко-пољске

У цркви Вазнесења Господњег у Трпињи, 3. априла 2017. године, благословом Епископа осјечкопољског и барањског Преосвећеног г. Лукијана, свештеници и ђакони боровског и вуковарског намесништва приступили су светој тајни исповести.

Свету Литургију пређеосвећених Дарова служио је Епископ сремски г. Василије, уз саслужење свештеника Епархије осечкопољске: протојереја-ставрофора Чеде Лукића, архијерејског намесника боровског, протојереја Ђорђа Ковачевића из Мирковаца, као и протођакона Драгана из Борова и ђакона Слободана Вујасиновића из Епархије сремске.

Исповедник је био протојереј- ставрофор Душан Петровић из Новог Сада, професор и ректор сремскокарловачке Богословије у пензији. За певницом су појали протојереј- ставрофор Радисав Трајковић из Инђије, протонамесник Ненад Кесоња из Пачетина, ђакон Радован Арсеновић из Трпиње и теолог Слободан Лукић из Пачетина.

После сабрања обратио се епископ Василије окупљеном народу, док је у просторијама Парохијског дома уприличена је трпеза љубави, на којој се протојереј-ставрофор Чедо Лукић бираним речима обратио Преосвећеном Владики г. Василију захваливши му на његовој немерљивој љубави коју је показао према свештенству и верницима Епархије осечкопољске и барањске.

Извор: Епархија осечко-пољска




Нема коментара:

Постави коментар