11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 26. март 2017.

Посета архијереја из Пољске Епархији врањској

У Недељу средопосну Великог и Часног поста, 26. марта 2017. године, у посети Епархији врањској боравио је Архиепископ лублински г. Авељ из Пољске Православне Цркве.

У пратњи пољског архијереја били су свештеници Архиепископије лублинске, као и свештеници из Руске Православне Цркве. Архиепископ Авељ началствовао је светом Литургијом у Саборном храму Свете Тројице у Врању, уз саслужење Епископа врањског г. Пахомија, гостујућих свештеника и свештенства Епархије врањске.

У својој беседи, Архиепископ Авељ је заблагодарио епископу Пахомију и пуноћи Епархије врањске на срдачном дочеку и братској љубави, изразивши задовољство на дугогодишњој сарадњи и вези две сестринске Цркве, Пољске и Српске, односно Архиепископије лублинске и Епархије врањске.

По завршетку свете Литургије, гости су посетили Свеправославни центар у Врању, у коме се налазе прва црква подигнута у част Преподобног Јустина Ћелијског и Врањског и његова родна кућа, а затим и манастир Светог првомученика и архиђакона Стефана у Горњем Жапском, где су монахиње ове свете обитељи на челу са игуманијом Јефремијом приредиле трпезу љубави.

Извор: Епархија врањска




Нема коментара:

Постави коментар