11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 30. март 2017.

Сабор мушког монаштва на Цетињу

У Цетињском манастиру 29. марта 2017. године одржано сабрање мушког монаштва Митрополије црногорско-приморске.

Сабрање је почело светом Литургијом пређеосвећених Дарова, коју је служио Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије. Поред монаха, Литургији су присуствовали и ђаци Богословије Светог Петра Цетињског.

У литургијској бесједи Митрополит Амфилохије је рекао да је Христова свјетлост и данас једина свјетлост која истински просвећује људски род. -Једина љубав која је истинска и права љубав јесте љубав коју је Он посвједочио, не жртвујући друге и жртвујући и злоупотребљавајући творевину за себе него жртвујући себе самога за живот и спасење свијета, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Он је додао да Господ том својом жртвом заиста освећује све и сва и живи је путоказ од древних времена и древним људима и у нашем времену. -Савремено човјечанство, које подлијеже демонском искушењу претварања камења у хљебове иде путем који је антибожан и античовјечан. Онај који се Њега као Бога одриче, он се одриче и човјека. Убијајући Бога у људском срцу, он убија и човјека који је створен по лику и по подобију Његовом, казао је владика Амфилохије.

Он је рекао да је због тога најспасоносније што се дешава свједочење Цркве Христове у Црној Гори, у читавом нашем светосавском народу и пред свим земаљским народима. -Најспасоносније је свједочење Цркве да је Он хљеб живота, освећење људске хране. И све оно што се раЛи и дјела на земљи без Његовог благослова, оно је проклето, оно нема будућности, без обзира ко то дјелао и какву мудрост посједовао, рекао је митрополит Амфилохије.

Извор: Митрополија црногорско-приморска




Нема коментара:

Постави коментар