11111111111111

Претражи овај блог

петак, 31. март 2017.

Великопосно вечерње у Источном Чикагу

У четврту недељу Часног поста, 26. марта 2017. године, у цркви Светог великомученика Георгија у Источном Чикагу служено је великопосно вечерње богослужење.

Богослужењу је присуствовао надлежни архијереј, Преосвећени Епископ новограчаничко-средњезападноамерички г. Лонгин заједно са многобројним свештенством из чикашког намесништва и великим бројем верних из локалне парохије и околних цркава.

На богослужењу је началствовао пензионисани свештеник Богдан Зјалић уз саслужење свештеника: Луке Лукића - пароха при храму Светог Симеона Мироточивог у Јужном Чикагу, Саве Босанца - пароха при храму Светог Јована Крститеља у Белвуду, Илије Балаћа - духовника у манастиру Рођења Пресвете Богородице у Њу Карлајлу, Добривоја Милуновића - пароха при храму Светог Георгија у Шерервилу, Алина Мунтеануа - пароха при храму Силаска Светог Духа на Апостоле у Хобарту из помесне Румунске Цркве, Марка Матића - пароха при храму Светог Саве у Мерилвилу, Александра Новаковића - пароха при храму Светог пророка Илије у Мерилвилу и Владимира Ланга - пароха при храму Светих апостола Петра и Павла из С. Бенда.

За певницом су појали свештеници Милош Весин - парох при храму Светог архангела Михаила у Ленсингу и Николај Костур - парох при храму Светог Георгија у Џолијету, који је на крају богослужења надахнуто беседио на српском и енглеском језику о значају покајања и житију Светог Јована Лествичника коме је посвећена четврта недеља Часног поста.

Чланови хора Корнелије Станковић предивно су одговарали на јектенијама. У пратњи епископа Лонгина били су ипођакон Зоран Стојаковић и Ратко Тешановић, студент Православног богословског факултета Свети Сава из Либертвила.

Након богослужења сви присутни су се окупили у црквеној сали на трпези љубави коју су припремиле чланице Кола српских сестара при храму Светог Георгија. После вечере све присутне поздравили су надлежни парох Александар Савић и председник Црквено-школске општине г. Светко Балаћ.

Извор: Епархија новограчаничко-средњезападноамеричка

Нема коментара:

Постави коментар