11111111111111

Претражи овај блог

петак, 31. март 2017.

Литургија у зајечарској касарни

У дане Великог поста Епископ тимочки г. Иларион посетио је 29. марта 2017. године припаднике Војске Србије у касарни у Зајечару, где је служио свету архијерејску Литургију пређеосвећених Дарова у капели Светог деспота Стефана Лазаревића.

Саслуживали су војни свештеници капетан Ђорђе Динић и потпоручник Иван Ганић, уз чтецирање старијих водника прве класе Небојше Симића и Игора Николића. Свету Литургију су појали старији водник Предраг Тасић и Урош Памучар, службеник Епархије тимочке. Молитвено учешће узео је мајор Срђан Радивојевић, командант 31. пешадијског батаљона 3. бригаде КоВ-а са војницима.

Владика Иларион је у беседи поздравио припаднике Војске Србије и пожелео им да у миру и радости дочекају Васкршње празнике: -На светој Литургији дарује се сила Божја свима верујућима ради задобијања благодати и мира свима људима. Нека би у срцима свих који служе својој отаџбини узрастала љубав према Богу и своме народу, да буду испуњени снагом и вером као свети ратници који су се борили за истину и правду Божју, поучио је Владика.

Са надлежним старешинама Владика је потом разговарао о различитим актуелним темема, изражавајући радост због устројавања капеле Деспоту Стефану и могућности да се у њој редовно богослужи.

Извор: Епархија тимочка




Нема коментара:

Постави коментар