11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 28. март 2017.

Благовесна литија за забрану абортуса 7. априла у Београду

Четврта "Благовесна литија за забрану абортуса, а за светост материнства, лепоту рађања и радост живота“, са благословом Патријарха српског Иринеја, биће одржана на велики празник Благовести, 7. априла, у Београду. Представник организатора, г. Раде Љубичић, биће тим поводом гост емисије "Будимо људи" на Радију Слово љубве у суботу 1. априла, у 11 ч. О Литији опширније у наставку вести

Духовни програм, како је најавио организаотор, Међународна Православна иницијатива за забрану абортуса, започеће 7. априла најпре присуством учесника на Светој Литургији која ће тога дана почети у 9 часова у Саборној цркви, а потом креће литија ка Народној скупштини ради саборне молитве за забрану абортуса и наставља се ка Храму Светог Саве.

У саоппштењу које потписује координатор Иницијативе за Србију, политиколог Радојко Љубичић, „деца Србије - грађани Србије и деца грађана Србије пролазе и даље кроз врло неизвестан и страховито тежак и опасан период трудноће у државно-здравственом систему Србије где имају, на жалост, много већу шансу да буду убијени (абортирани) него рођени. Закон њихове невине дечије животе врло слабо штити, а друштво је (у овом случају) сурово према беспомоћнима и незаштићенима. Време је да се то промени, напомиње Љубичић, позивајући на Благовесну литију.

О организаторима и Литији можете видети више на сајту http://abortus.rs

Емисију "Будимо људи" у којој ће гостовати г. Љубичић слушајте у суботу, 1. априла од 11 часова на Радију Слово љубве.

Извор: Слово Љубве

Нема коментара:

Постави коментар