11111111111111

Претражи овај блог

среда, 4. март 2015.

Храмовна слава у Купизишту код Брзе Паланке


Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион, свештеници кладовског намесништва и верни народ, сабрали су се у Недељу Православља, 1. марта 2015. године,  на светој архијерејској Литургији у храму св. Теодора Тирона у Купузишту код Брзе Паланке. У част победе коју је Православна Црква извојевала после дуге борбе за свете иконе, против иконоборачке јереси, узнете су молитве и на овом светом Евхаристијском богослужењу.

У својој беседи Епископ Иларион је подсетио на страдалнички живот св. Теодора као пример свима нама, како је богоугодно оставити овај свет због љубави према Господу. Управо је сада, у време Васкршњег поста, прилика да своје време посветимо Господу, испуњавајући Његове свете заповести и припремајући се за празник Васкрсења Христовог.

Поводом храмовне славе, владика Иларион је преломио славски колач са домаћинима, породицом Милије Петровића, честитајући славу старешини храма, протонамеснику Вукашину Симоновићу, и окупљеном верном народу.

Након тога, владика је обишао новоподигнути црквени објекат у порти, намењен, у једном делу за вршење опела усопшим а у другом за окупљање верних.

Епископ Иларион је наставио посету разговором и дружењем са мештанима.



Извор: Епархија тимочка

Нема коментара:

Постави коментар