11111111111111

Претражи овај блог

среда, 16. април 2014.

Снег у региону

СКОПЉЕ, ЗАГРЕБ, САРАЈЕВО - Снег који од синоћ пада у већем делу западне Македоније формирао је покривач који на већим надморским висинама достиже и до 40 центиметара.

Снег се задржава на путевима и отежава саобраћај, посебно на планинским превојима.

У зимском амбијенту освануо је и Охрид, где је снег јаког интензитета падао током ноћи и јутра, јавили су македонски медији.

У реону Гостивара снежни прекривач је достигао шест до седам центиметара, на Маврову до 30, док је на вишим деловима Бистре и до 40 центиметара. У неким местима Мавровскг региона дошло је и до нестанка струје због изненадних, јаких падавина.

Снег је влажан и под његовом тежином ломе се гране и дрвеће, па надлежне службе рашчишхавају путеве.

И у Хрватску се вратила зима где је снег још јуче нападао на Биокову које је од јутрос и оковано ледом. Из Градског центра у Макарској упозоравају возаче да је биоковски пут окован ледом већ од планинског предела Равна Влашка.

Како је објавио портал Индеx хр. температура спустила до нуле и снег пада и на Плитвицама, као и на подручју Коренице и Бјелопоља.

Сарајево се јуче забелело, када је снег нападао и у планинским пределима, док је у нижим било суснежице, а према прогнозама, падавине се очекују и поподне.

На северу Црне Горе такође је снег падао још у уторак, па је на Жабљаку нападало 25 центиметара.




Фото Тањуг, А. Ћирић/ илустрација

Нема коментара:

Постави коментар